Hur lagar man en sprucken bearnaise? Hur undviker man att det spricker? Vad utgör en perfekt rödvinsås och vad är egentligen hemligheten bakom stjärnkrögarnas såser? Det och mycket mer lär du dig under denna onlinekurs med Tommy Myllymäki.
Tommy Myllymäki är en av den svenska gastronomins största i modern tid, på CV:t står bland annat titeln årets kock 2007 och en silverplats i Bocuse d'Or 2011. I den här unika onlinekursen tar Tommy dig igenom hur du gör en perfekt sås, oavsett vilken råvara den ska vara till. En sås kan lyfta en rätt, men den kan också helt förstöra den. Att hitta balansen mellan smakerna är grunden för att lyckas.
Det här är en såskurs online där du får följa Tommy Myllymäki genom 8 lektioner. Du kan själv välja i vilken takt du vill göra kursen. Han kommer att lära dig alla sina knep för hur du gör en sås så god som möjligt. Varje lektion är fokuserad på en typ av sås, som exempel: smörsåser, skysåser eller dessertsåser. Tommy kommer att lära dig bemästra kritiska moment och undvika fallgropar.
Du kommer att lära dig mer om såsens viktigaste beståndsdelar som smaksättning och emulgering. Efter kursens slut kommer dina nya kunskaper lyfta din nästa middag och sås till något utöver det vanliga.
Hur många lektioner består kursen av?
Måste jag gå hela kursen på en gång?
Vem är Tommy Myllymäki?