Populära sökningar
Att brygga öl är ganska enkelt, om man gör det tillsammans med en av våra bryggmästare. På Hönsinge Bryggskola i Malmö lär du dig allt du behöver veta för att brygga ditt eget öl hemma, vad du ska ha i och hur du smaksätter ölen.
Under denna heldag kommer vi varva teori med praktik. Du kommer få lära dig om ingredienser, bryggprocessen och genomföra en ölbryggning där du aktivt får delta. Under kursen får du handledning, instruktioner och recept. Du kommer få tillgång till ett mindre bryggverk och övrig utrustning samt alla ingredienser; malt, humle, jäst och vatten. Du kommer också få lära dig hur du rengör bryggverket och vilka rengörings- och desinfektionsmedel du ska använda dig av.
Innan du går hem kommer du få med dig ett 5 liters jäskärl i glas med ca 4 liter vört/jäst, recept, gummipropp med jäsrör, desinfektionsmedel, instruktioner för flasktappning, flaskor och kapsyler samt en egen etikett. Sedan är det bara att sätta igång och brygga!
Får jag med mig något hem efter ölbryggningen?
Efter bryggdagen får du med dig ett kitt innehållande bland annat jäskärl, flaskor och egna etiketter för att brygga din egna öl hemma.