Är du ny i gemet och vill lära dig hur du bäst kombinerar mat och vin? Perfekt. Den här provningen passar alla, den erfarne som nybörjaren. Att balansera maten med vinet är en konst, under den här kvällen i Linköping får lär du dig av en erfaren sommelier.
Du kanske undrar varför vinet du drack på restaurangen häromdagen smakade mycket bättre än när du själv bjöd på det hemma? Det är ganska enkelt att svara på. Det beror på att du kanske hade fel maträtt till, det är nämligen viktigt att man väljer ett vin som harmoniserar med ingredienserna i rätten, att man hittar rätt vin som balanserar bra mellan sötman, sältan, beskan, syran och kryddigheten i maten.
Att tänka på
Olika druvor funkar bättre till vissa ingredienser än andra och det kan vara svårt att veta om ingen har berättat det eller att man har fått lära sig det. Upplevelsen av ett vin varierar mycket beroende på tillbehöret, under kvällen kommer du vägledas av en professionell sommelier som pekar ut exakt vad som gör att du upplever vinet si eller så.
Kommer jag att bli mätt av maten?