Populära sökningar
När det kommer till att matcha vin med mat finns det vissa tumregler att hålla sig efter. Ett fylligare vin kräver till exempel en maträtt som är mer "tuggig" och tydligare struktur, exempelvis kött, medan ett lättare vin inte behöver samma kropp i maten för att dansa. Sådana här tips och mycket annat får du lära dig på denna toppklassiga lektion i konsten att kombinera vin och mat.
Här i den fantastiska lokalen i Stockholm finner du en provning utöver det vanliga. Här får du lära dig hemligheten bakom de olika druvornas sätt att harmonisera med olika ingredienser i maten. Med hands-on-guidning från våra skickliga sommelier hittar du enkelt rätt mellan textur, smak och flavör.
Mat och vin är kemi - Lika binder lika brukar man säga inom kemin, detsamma gäller mat och vin. Ett vin med mycket kropp passar utmärkt till en tyngre maträtt, exempelvis en kötträtt, och ett lättare vin trivs bättre med lättare rätter. Du får också lära dig att tänka på att vinet du väljer ska harmonisera med syran, sötman, sältan, kryddigheten och beskan i den mat du planerat att äta. Det blir en lärorik, smakrik och intressant kväll där alla mysterier får lösningar. Med dina nya erfarenheter och kunskaper kommer du kunna briljera med fantastiska smakkombinationer på dina egna bjudningar.
Hur stora portioner mat ingår det?